Coaching – Wat is het?

Coaching Apeldoorn

 

Laten we beginnen met te begrijpen dat de coachingsaanpak niet verschilt van de trainingsaanpak, in die zin dat hij enkele elementen gemeen heeft. Het is doelgericht. Een coach neemt een persoon in kaart met persoonlijke en zakelijke doelstellingen. Coaches luisteren, stellen kwaliteitsvolle vragen en helpen nuttige actieplannen te ontwikkelen. Coaching gebruikt tussen 20 en 30 jaar ervaring als basis voor vergelijking, training en advies, van veel verschillende mensen op verschillende manieren.

Coaching geeft de persoon het gevoel dat hij/zij de controle heeft over het aanpakken van welk zakelijk of persoonlijk doel dan ook. Coaching maakt gebruik van de verscheidenheid van levenssituaties, verschillende bekwaamheden, verschillende stijlen, en verschillende rollen van betrokken personen – Leider, Coach, Coach-Manager, Crucible Watch, Ondanks Voortdurende Groei. Coaching gaat over het aanpassen aan alle verschillende soorten personen die betrokken zijn bij uw bedrijf of persoonlijk leven en aan de verschillende situaties in het leven.

Coaching geeft mensen een kans op zelfontdekking en ook een kans om over zichzelf te weten te komen. Coaching is het proces van het maken van deskundige aanpassingen in het eigen gedrag en succes van de persoon. Coaching maakt de persoon zelfbewust van zowel zijn sterke als zijn zwakke punten en verbindt dit met zakelijk succes. Een glimlach, een vriendelijke houding, oprechte warmte en uitbundig enthousiasme zijn prachtige eigenschappen waarvan is vastgesteld dat het de basiskenmerken zijn van een zeer effectief leiderschap. Een coaching sessie kan tot 30 minuten duren.

Coaching is alleen effectief als de gecoachte persoon gemotiveerd is om wat de coach leert toe te passen in denken en handelen. Coaching is geen vervanging voor hard werken, sommige mensen komen voor een coachingsessie en denken dat zij in staat zullen zijn om rond hun eigen persoonlijke verplichtingen en zaken te werken. Dit gebeurt zelden.

Op de werkplek zie je dat mensen die beter dan gemiddeld zijn in hun technische vaardigheden, maar dan zijn er maar heel weinig die tegelijkertijd ook uitblinken in hun leiderschapskwaliteiten.

Wat is coaching dan? Coaching gaat over het realiseren en ontwikkelen van je potentieel en sterke punten zonder je unieke evenwichtsoefening in gevaar te brengen. De coach gebruikt gedegen bedrijfs- en loopbaankennis om inzicht, raad en wijsheid te bieden over hoe u uzelf en uw talenten kunt stretchen. Coaching gaat over effectiever zijn, meer vol zelfkennis en effectiever met je carrière en werkrelaties. Goede coaches zijn zich bewust van hun eigen emotionele reactie en zullen niet zeggen dat zij de beste aanpak hebben.

Er zijn twee soorten coaching:

1. Groepscoaching

2. Eén-op-één-coaching

Groepscoaching kan korter of langer duren. In sommige gevallen kan een reeks coachingsessies worden gehouden waarbij elk teamlid wordt betrokken in een poging om zich samen te ontwikkelen. Groepscoaching verschilt van individuele coaching in die zin dat het totale doel is om elk lid van de organisatie het beste te zien worden wat hij kan zijn. De coach werkt aan de algemene doelen van het team als groep en vult aan waar nodig.

Als teamleider heb je meer nodig dan alleen systemen/technologieën en procedures. Je hebt vaardigheden nodig en een houding die doordrenkt is van zorg voor de teamleden – kopers en verkopers. Elk lid van het team moet zich gehoord voelen en niet veroordeeld of bekritiseerd.

Als bedrijfseigenaar moet u weten wat uw grootste werknemers motiveert en wat hen drijft. We kunnen in één zin samenvatten dat werknemers trots op zichzelf zijn en blij zijn voor het bedrijf te werken. Vrijheid van meningsuiting is lucratief voor alle werknemers. Het gezag van de werknemers is belangrijk voor het succes van uw onderneming. De bereidheid van de werknemers om deel te nemen aan het besluitvormingsproces van de onderneming is een andere enorme troef voor de onderneming.

Aan het eind van de dag heeft uw Gain Plan een katalysator nodig – een groeistrategie – zodat u uw succesniveau jaar na jaar systematisch kunt verhogen en handhaven. Bent u op zoek naar een business coach?

Lees meer:

Weerbaarheidstraining

GGZ agoog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *