Fysiotherapeut

Fysiotherapie Den Bosch

 

Wanneer moet u een fysiotherapeut bezoeken?

De arts kan u een fysiotherapeut aanbevelen als u chronische spier- en skeletproblemen hebt die niet door artsen of massagetherapeuten kunnen worden behandeld. De aanbevelingen zullen afhangen van elk individueel geval. U moet ook overwegen of het therapieplan voor u zal werken. Als u bijvoorbeeld een oudere bent die alleen woont en hulp nodig heeft, kan uw fysiotherapeut u aanraden om één keer per week langs te komen voor een rub down. Terwijl u misschien elke dag naar de therapeut wilt, gaat u maar twee keer per week naar de therapeut.

Om uw spieren tegen verdere blessures te beschermen en om verdere schade aan uw gewrichten te voorkomen, moet u bovendien voor en na elke training, uw eerste en laatste training, de dag voor uw volgende training en de dag na uw vorige training, gedurende 15 minuten cold packs aanbrengen. Als u op dezelfde dag verschillende oefeningen doet, moet u zich voor en na elke training omkleden. U hoeft niet ziek te worden en niet te kunnen werken – vermijd gewoon dat u uw lichaam te veel lichamelijke schade toebrengt!

Fysiotherapeuten zijn opgeleid om de structuren en spieren van het lichaam te evalueren om eventuele tekortkomingen vast te stellen en indien nodig training of andere therapieën aan te bevelen. U zult worden geëvalueerd op basis van uw huidige toestand en de resultaten van uw lichamelijk onderzoek. Uw arts kan u vragen een logboek bij te houden van de oefeningen die u gedurende de dag doet. Uw fysiotherapeut kan een aanbeveling doen over de basis van krachttraining die u voor en na uw training moet doen. Als in uw logboek staat dat u twee keer per week hebt getraind, dan moet u twee dagen verschillende soorten oefeningen doen. Toch kunt u meerdere keren per week naar de fysiotherapeut gaan om te evalueren hoe uw spieren hebben gewerkt en wat er moet worden veranderd om u gezond te houden.

Hoe werkt fysiotherapie?

Fysiotherapeuten zullen u een aantal oefeningen leren die u thuis kunt doen voor uw eerste sessie met hen. Deze zijn heel basaal, maar zullen uw cardiovasculaire conditie, flexibiliteit en spierkracht opbouwen, en ook uw uithoudingsvermogen verbeteren. Het kan zijn dat u met uw fysiotherapeut moet overleggen voordat u deze oefeningen in uw routine kunt opnemen. Sommige van deze oefeningen kunnen worden aangeboden door de praktijk van uw arts, als u die al een tijdje niet meer hebt bezocht.

Zorg ervoor dat u tijdens het trainen uw houding en de plaats van uw lichaam in de ruimte in de gaten houdt, want u kunt veranderingen zien die u kunnen waarschuwen voor vroegtijdige tekenen van uw houding. Als u merkt dat uw curve heen en weer gaat wanneer u beweegt, zult u in de nabije toekomst aan dit gebied moeten werken.

Degenen die deze eenvoudige tips in hun workout routine op te nemen zijn minder waarschijnlijk om vals te spelen op hun trainingen als ze eenmaal beginnen, want als ze niet trouw blijven aan hun regime, zijn ze niet toestaan dat hun trainingen om hen de nodige energie om door te gaan naar hun uiteindelijke fitness doelen. Als u het gevoel hebt dat uw workouts niet gaan waar u wilt, praat dan met een professional om de gebieden te bepalen die u moet veranderen.

Lees meer:

Rugklachten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *