Hoe Acupunctuur Punten Werken

Acupunctuur Utrecht

Men gelooft dat de mens wordt geboren met acupunctuurpunten op zijn meridianen door zijn hele lichaam.

Deze meridianen zijn verbonden met verschillende organen; vandaar dat er verschillende acupunctuurpunten zijn voor verschillende organen. Er zijn twaalf hoofdmeridianen die zich uitstrekken van het hoofd, via de ruggengraat, tot aan de voeten. Deze omvatten de longen, het hart, de nieren, de benen, de barricades van de navel, het draaien van de tong, het openen van de taille, het opbouwen van het energieniveau, het genezen van ziektes en het in evenwicht brengen van yin en yang.

Een andere manier waarop we onszelf kunnen helpen begrijpen hoe acupunctuurpunten werken is door meer te begrijpen over wie er baat heeft bij hun plaatsing. Terwijl het meeste voordeel wordt geclaimd van hun plaatsing op de meridianen, zijn er sommige punten waarop de praktijk minder bekend is. Door het gebrek aan kennis over de voordelen van acupressuur, denken veel conventionele artsen nooit na over die mogelijkheid. Het is het beste om uw lichaam te zien als een machine. Net als elke andere machine hangt een goede gezondheid van een machine af van de kwaliteit van het onderhoud gedurende de hele levenscyclus. Goed onderhoud zorgt ervoor dat de machine haar werk consistent blijft doen en langer meegaat.

Een van de manieren waarop wij onszelf kunnen helpen onze gezondheid te handhaven door acupressuur hoog in het vaandel te dragen, is door andere wegen dan acupressuur te verkennen om pijn te verlichten. Veel traditionele artsen en zelfs conventionele acupressuur bedrijven plaatsen acupressuur als een aanhangsel op de lijst van behandelingsmogelijkheden. In feite is het mogelijk om acupunctuur te vinden zonder het voordeel van acupressuur punten, omdat veel van de punten die gebruikt worden in de traditionele Chinese geneeskunde geen plaats hebben in de moderne wereld. De westerse geneeskunde heeft geen equivalent voor de punten die essentieel zijn voor effectieve acupunctuur, en wat nog belangrijker is, niemand gebruikt ze. De praktijk van acupressuur houdt in dat de beoefenaar druk uitoefent op een specifiek punt om die spier te stimuleren en pijn of vernauwing van een orgaan, zenuw of lichaamsweg te verlichten. In veel gevallen is het de druk op de vele en wijdverspreide drukpunten in het lichaam die de afgifte van hormonen op gang brengt en afvalstoffen uit een orgaan verwijdert. Maar, nogmaals, de sleutel tot de effectiviteit van acupunctuur is de plaatsing van de juiste druk en de juiste hoek. In sommige gevallen gaat het gewoon om de juiste druk en de manier waarop de punten over het lichaam zijn verspreid.

Vandaag de dag kunnen de voordelen van acupunctuur worden gezien in de moderne tijd als onderdeel van een thuiszorgroutine. Er is een grote opleving geweest van dit oude systeem uit het Oosten. U zult acupunctuur aantreffen in vrouwentoiletten, naast de traditionele houding van met de benen gekruist zitten in een ‘fluisterhuisje’. Sommige vrouwen kiezen ervoor om volledig met de benen gekruist op één plaats te zitten, in een oproep om zo te leven dat ze minder vatbaar zijn voor kwalen of trauma’s. U zult ook therapeuten vinden die acupunctuur aanbieden, naast een verscheidenheid aan andere natuurlijke behandelingen.

Wij zullen de recente bevindingen betreffende acupressuur in ons volgende artikel bespreken.

Lees meer:
Chinese Acupunctuur Utrecht
Moxa Therapie Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *