Waarvoor wordt echografie gebruikt?

Shockwave therapie

Als u weet wat voor soort therapie wordt gebruikt, kunt u beter beslissen of u er een nodig hebt of niet.

therapie (ultrageluid)

Geluidsgolven worden gebruikt om genezing te stimuleren door een verhoogde frequentie en een groter effect. Om de voordelen van dit type shockwave therapie te krijgen, heeft u een MRI-bestendige patiënt nodig.

Hoe wordt echografie gebruikt? De echografie-techniek Echografie maakt gebruik van geluidsgolven met een hoge frequentie die door weefsel circuleren. Deze methode is nuttig bij de beeldvorming van verwondingen en ziekten van weke delen. Om de beeldvormingsresultaten te verkrijgen, is een of andere vorm van contrastvloeistof nodig. Dit omvat dun omlijnde zachte contrastmedia (ETS), corrosiemedia of waterstofsabels. De media moeten dan intens helder zijn om goede beelden te kunnen produceren.

Voor wie is de echografie ideaal? De techniek wordt vaak gebruikt om botbreuken en botfragiliteit aan te tonen. Bovendien kan de echografie ook worden gebruikt om problemen zoals hernia’s, zenuwbeschadiging en artrose te behandelen.

uitgelokt geluid

Wat is het verschil tussen die twee? Geluidsgolven reflecteren geluidsgolven. Het horen van een geluid door een gesloten deur is ongeveer hetzelfde als het zien van een geluid door een koptelefoon. Hoewel u misschien niet ziek wordt van echografie, kan het wel uw pijn of oorsuizen verergeren, dus is dit echt een keuze voor een behandeling?

Uit studies is gebleken dat echografie een zeer doeltreffende procedure is voor de verlichting van pijn als gevolg van lymfoedeem en langdurige veneuze insufficiëntie. Verschillende studies hebben aangetoond dat de ultrasone techniek ook doeltreffend is bij de verlaging van hoge bloeddruk.

Aan de University of Texas Medical Branch in Galveston hebben onderzoekers intraveneuze angiofasculaire fracties (IVF) opgespoord en biopsieën uitgevoerd bij acht patiënten die door grote werkgevers waren doorverwezen. Van deze acht patiënten kregen er vijf pre-op voorlichting over IVF en één patiënt kreeg voor de eerste keer IVF. Onderzoekers verzamelden informatie over drie uitkomstmaten na de eerste prestatie baseline evaluatie en nog eens drie na voltooiing van het cumulatieve behandelplan zullen worden geëvalueerd.

Een van de methoden die de onderzoekers overwegen te gebruiken is echografie. Echografie zou nuttig zijn omdat het een meer voorafgaande beoordeling van het resultaat mogelijk maakt doordat de gegevens in een snel tempo kunnen worden verzameld. Echografie zou ook uitgebreidere mogelijkheden voor het follow-upproces mogelijk maken.

Lees meer:
Fysiotherapie Den Bosch
Valpreventie ouderen 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *