Zwangerschapstest

Pretecho Dordrecht

Waarom heb je het nodig?

Artsen kunnen de pre-echo gebruiken om uw zwangerschap te controleren voordat u bij een echografie wordt onderzocht. Dit is niet hetzelfde als het gebruik van een MRI-onderzoek (magnetisch-resonantiebeeld). Bij een magnetisch-resonantiebeeld (MRI) wordt een magneet op verschillende punten van het lichaam geplaatst en kan het apparaat lezen wat die punten zijn. Een echografie is echter een niet-invasieve procedure waarbij nog geen technologie bestaat die de informatie van een echografie van de baby kan aflezen.

Welke informatie is beschikbaar?

Er is niet genoeg informatie om een diagnose te stellen. De meeste vrouwen moeten regelmatige afspraken houden op het OB kantoor. De groei en het gewicht van de zwangerschap, de lengte en de hoofdomvang kunnen wel worden geëvalueerd. Sommige vrouwen hebben andere behoeften die zij zelf moeten vervullen, zoals uitstrijkjes en borstonderzoek.

Wat staat er op het spel?

Overweeg de risico’s, tenzij u een medische aandoening hebt waarover u zich zorgen moet maken. In wezen zijn de meest voorkomende risico’s dat er een probleem zou kunnen zijn, dat u een nieuwe zwangerschap zou kunnen krijgen, dat u misschien niet eens weet dat u zwanger bent en dat er een probleem zou kunnen zijn met de gezondheid van de baby. In dit soort gevallen is het veel minder waarschijnlijk dat u een abortus moet ondergaan, iets waar sommige vrouwen zich later zorgen over kunnen maken.

Welke zwangerschapstest heb ik nodig?

Voor deze afspraak heeft u een zwangerschapstest nodig. Moderne zwangerschapstesten zijn heel eenvoudig in gebruik. U hoeft hem alleen maar aan te zetten en te wachten. Als u echter angstig bent voor een zwangerschap of gewoon rust in uw leven wilt voordat u de beslissing neemt om u te laten testen, kunt u misschien beter een zwangerschapstest bestellen die meer op allergie is gericht. Deze zijn veel nauwkeuriger dan een doe-het-zelf zwangerschapstest. Je komt er nog wel mee, maar je krijgt de uitslag ook een paar dagen tot een week vooruit.

Lees meer:
Verloskundigen Dordrecht
Kraamzorg Dordrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *